بسمه تعالی
یازدهمین همایش انجمن دیرینه شناسی ایران در روزهای 17-18 اسفند ماه 1395 و با حضور جمع کثیری از استادان، پژوهشگران و دانشجويان دیرینه شناسی داخلی و خارجی در محل دانشگاه پیام نور طبس برگزار شد.
در آیین افتتاح این همایش که با حضور جمعی از مقامات کشوری و لشکری استان خراسان جنوبی آغاز شد، معاون استاندار و فرماندار شهرستان طبس جناب آقای مهندس سید مهدی طلایی، ضمن خوش آمدگی به مهمانان همایش، شهر طبس را برخوردار از پتانسیلهای ارزشمند زمین شناسی معرفی کرد و با اشاره به مشکلات خشکسالیهای پیاپی برای دامپروری و کشاورزی این منطقه، پیوند بین زمین شناسی، معدن و گردشگری را مهمترین راه برون رفت از مشکلات اقتصادی دانست. در ادامه آقای دکتر محمدرضا امیرحسنخانی نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه طبس بهشت زمین شناسی خاورمیانه است، موضوع ثبت ژئوپارک جهانی طبس را دور از دسترس ندانست و برگزاری یازدهمین همایش انجمن دیرینه شناسی ایران را کمکی بزرگی در راه دستیابی به این هدف عنوان نمود.
همچنین آقای دکتر علیرضا عاشوری رئیس انجمن دیرینه شناسی ایران و سرکار خانم مهندس وصال یحیی شیبانی دبیر اجرایی این همایش، ضمن معرفی زمین شناسی شهر طبس به عنوان بهشت زمین شناسی ایران، قرارگیری کاملترین برشهای چینه شناسی پالئوزوئیک خاورمیانه در اطراف شهر طبس را یکی از مهمترین ویژگیهای چینه شناسی این ناحیه معرفی کرده و این منطقه را به عنوان کتاب کامل تاریخ 400 میلیون ساله زمین در ایران معرفی نمودند. رییس انجمن دیرینه شناسی ایران، طبس را دارای جایگاهی منحصر به فرد در خاورمیانه دانست که بهترین فضا را برای زمین شناسان و دانشجویان این علم فراهم کرده است.
در ادامه مراسم، دو سخنرانی کلیدی علمی به ترتیب توسط آقای دکتر مارتین کندرات از دانشگاه ژوزف سافاریک اسلواکی در خصوص یافته های جدید درباره دایناسور پرنده آرکئوپتریکس در آلمان و نیز توسط آقای دکتر واچیک هایراپطیان، عضو هیأت مدیره انجمن و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اصفهان درباره یافته های جدید پیرامون توالیهای سیلورین ایران ارائه شدند. سپس سخنرانیهای علمی در دو سالن و پوسترها هم در دو پنل صبح و عصر ارائه شدند.
در آیین اختتامیه همایش که در باغ گلش طبس برگزار شد، کتاب "اطلس جامع داینوفلاژلههای دوره کرتاسه حوضه رسوبی کپهداغ" نوشته آقای دکتر محسن علامه عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد به عنوان کتاب برگزیده یازدهمین همایش انجمن دیرینه شناسی ایران انتخاب و معرفی گردید. همچنین در حاشیه این مراسم موزه میراث زمین طبس به دست رئیس انجمن دیرینه شناسی ایران افتتاح گردید.
برگزاری نمایشگاه جنبی از فعالیتهای مختلف معدنی، زمین گردشگری، سنگهای قیمتی، فسیلها و صنایع دستی و همچنین بازدید علمی زمین شناسی - دیرینه شناسی از توالیهای پائوزوئیک شمال طبس و رودخانه زیبای سردر، از دیگر برنامه ها در حاشیه این همایش بود.