بسمه تعالی
همراهان گرامی سلام
اول بار، پاییز 1396 بود که انجمن دیرینه شناسی ایران پس از عضویت در انجمن بین المللی دیرینه شناسی، به تأسی از این نهاد روز سوم آبان ماه را به عنوان "روز ملی فسیل ایران" انتخاب نمود تا بهانهای باشد برای ترویج دانش دیرینه شناسی در جامعه. به خواست انجمن و با همّت شما عزیزان در سه سال گذشته، گروههای زمینشناسی دانشگاههای کشور، مدیران و دبیران محترم آموزش و پرورش، موزهها و مؤسسات مختلف زمین شناسی، معدنی، نفتی و اکتشافی برنامههای ارزشمندی را مرتبط با علم دیرینه شناسی برگزار کردند که همواره قدردانشان هستیم. بازدیدهای علمی و کلاسهای آزاد دیرینه شناسی، تجمّعات علمی، کارگاههای آموزشی مختلف، نشستهای مقاله خوانی، گشت و گذار رایگان در موزههای زمین شناسی، راهاندازی نمایشگاههای موقت دیرینه شناختی، نمایش، نقد و بررسی فیلمهای مستند دیرینه شناسی، انتشار مقالات علمی مروری مختلف توسـط اساتیـد و هـمکاران محترم دیرینه شناس در مطبوعات و خبرگزاریهای مـختلف کشور و ... از این جمله هستند.
اینک، می خواهیم چهارمین روز ملی فسیل ایران در سوم آبان ماه 1399 را برگزار کنیم. شعار امسال انجمن بین المللی دیرینه شناسی "معرفی و تمرکز بر حیات پالئوزوئیک است". نماد انتخاب شده برای لوگوی روز ملی فسیل 1399 نیز تصویری است از گونهای از ماهیان بدون آرواره تلودونت متعلق به توالیهای دونین بالایی (فراسنین آغازین) منطقه چاهریسه در ایران مرکزی که اولین بار توسط بلیک و گوجت (1978) به نام Turinia hutkensis از ناحیه هوتک کرمان معرفی شده بود، اما در سالیان اخیر تعلق جایگاه جنریک آن مورد بازنگری قرار گرفته و تحت نام جنس جدید Neoturinia hutkensis توسط هایراپطیان و همکاران (2016) معرفی شده است.
به سیاق سالهای قبل، انجمن دیرینه شناسی ایران شما علاقهمندان را دعوت میکند به برگزاری برنامهای مرتبط با دانش دیرینه شناسی و مشارکت و همکاری در معرفی این روز خاص. با این حال، نیک میدانیم و میدانید که شرایط امسال متفاوت و ویژه است. بشریّت گرفتار ویروس منحوسی است که امان از همه بریده است و دست کم در کوتاه مدت امیدی به بهبود شرایط نیست، مگر با رعایت تمامی قواعد پروتکلهای بهداشتی، حفظ حریمها و فاصلهها و پرهیز از تجمعات. امسال انجمن دیرینه شناسی ایران همایش سالیانه خود را هم در بهمن ماه به صورت مجازی برگزار خواهد کرد، همچون بسیاری از گردهماییهای علمی در ایران و دیگر نقاط جهان. لذا، شاید نتوان به مانند گذشته حضور فعّال و پررنگی داشت در روز ملی فسیل 1399، اما دوستان شما در انجمن دیرینه شناسی ایران تمام تلاش خود را خواهند کرد برای گرامیداشت این روز و حرکت در امتداد راهی که سالیان قبل با هم آغاز کردیم. امید است بتوانیم دست کم با برگزاری برخی کارگاههای آموزشی و سخنرانیهای علمی مجازی، شیوهای متفاوت را تجربه کنیم در ترویج علم دیرینه شناسی. همچون گذشته، اعضای هیأت مدیره انجمن با افتخار همراه شما هستند و پذیرای نظرات، پیشنهادات و ایدههای ارزندهتان. کانالهای ارتباطی ما نیز وب سایت انجمن، پست الکترونیک، کانال تلگرام، صفحه اینستاگرام و البته دبیرخانه فعال انجمن دیرینه شناسی ایران هستند. با ما همراه باشید.
هیأت مدیره انجمن دیرینه شناسی ایران